Construcció de les pistes

Pel disseny i construcció de les noves pistes vam contactar amb la companyia constructora suïssa anomenada Leitner perquè ens expliqués com funciona el seu sistema de construcció.

Ens van dir que primer tallaven els arbres necessaris, es feia biomassa o es creaven bigues, segons el tipus de fusta que es talla. Després amb unes màquines aplanaven el terra si hi havia algun tipus de bot o forat indesitjat. Instal.laven les canonades dels canons de neu i també construïen/ habilitaven els dipòsits per poder emmagatzemar l’aigua per fabricar la neu artificial. 

Seguidament es construïen les pilones dels Telecadires i/o es restauraven els telearrossegaments. Per acabar s’instal·laven els canons de neu i les xarxes de seguretat per evitar que la gent surtís de les pistes.

La planificació de les diferents fases de la construcció de tot el complexe tenen com a punt final la possible celebració al nostre país dels Jocs Olímpics d’Hivern del 2030. 

Fases de Construcció: 

  1. (2021-2022): Urbanització de la zona de la base de l’estació, la nova plaça, construcció de l’hotel i del nou edifici principal. Habilitació de places de pàrquing.
  1. (2022-2023): Obertura  l’estació, rehabilitant totes les pistes, restaurar tots els telearrossegadors i construir el telecadira de Les Soques i el telecorda del Jardí d’Infants. Instal·lació  dels canons de neu que corresponen a aquests sectors
  1. (2024-2025): Construcció de les noves pistes del sector original i de l’oest (Pedraforca, Cap de La Serra, Ensija, El Pedró i La Gallina Pelada) Muntatge del telecadira del Pedraforca i del telecinta del Cap de La Serra.  Instal·lació dels canons de neu .
  1. (2025-2026): Contrucció del Sector Top, les pistes de La Baells i el Cadí, el Telecadira Top i els canons de neu que van respectivament a aquestes pistes.
  1. (2027-2028): Construcció del Red Bull Rasos Olympic Park, La Alpine Coaster Dark Woods així com la instal·lació del telecadira Red Bull.
  1. (2029-2030): Finalització del projecte inicial amb la construcció de les pistes del sector Serres (7 pistes), les pistes Ciutat de Berga (Vermella) i Fia Faia (Negre) i el telecadira del Berguedà.

En total serien 9 anys de construcció, amb l’horitzó dels Jocs Olímpics d’Hivern Barcelona – Pirineus 2030, fent pauses cada temporada d’hivern per poder posar en marxa de forma progressiva les noves instal·lacions i esdevenir una de les estacions d’esquí més ben valorades de Catalunya.

Cronograma de les diferents fases de construcció de Rasos Ski & Spa Resort