Parc Olímpic

Amb motiu del projecte  de candidatura als jocs olímpics d’hivern  de Barcelona-Pirineus es va estudiar la possibilitat de celebrar una de les proves olímpiques a la nostra estació de Rasos de Peguera.

La nostra proposta va ser realitzar-hi les proves de Snowcross, espectacular modalitat de snowboard, olímpica des dels Jocs de Torí 2006, on els esportistes competeixen en una pista irregular, amb salts i vots,

Situada entre els sectors Top i Serres/ Nord-Est, seria d’una pista de 1130m amb un desnivell de 170m, que comptaria amb 23 mòduls (salts/bots) i on compliria totes les normatives de distàncies i desnivells proposades per el COI (Comité Olímpic internacional) que són: longitud de la pista entre 1100m-1300m,  desnivell entre 150-250 m i entre 20 i 25 mòduls.

En tractar-se d’una especialitat amb un alt nivell tècnic i de risc, estarà tancada al públic en general i no professional per motius de seguretat. Al seu costat hi haurà una pista secundaria de 950m que serà de nivell Mitjà-Alt (vermell) i que podrà utilitzar tot el públic que no tingui la preparació necessària per poder baixar per la de competició.

Des del 2006 l’empresa de begudes energètiques Red Bull patrocina la prova de snowcross i en el seu contracte diu que el nom “Red Bull” ha de constar en la denominació de  la pista. Per aquest motiu les pistes olímpiques una anomenada Pi de les Tres branques (sense bots) i la Pirineus (pista olímpica) portaran afegit  el nom “Red Bull”, per tant els noms complets i oficials de les pistes seran  “Pista Red Bull Pi de les Tres Branques” i ”Pista Red Bull Pirineus”.

Igualment comptarà amb un telecadira, que pujarà fins a dalt de tot. També tindrà una sortida per anar a la pista Ciutat de Berga per tots els esquiadors que no vulguin baixar per alguna de les pistes olímpiques.

Mapa de les Pistes olímpiques

Mapa de totes les pistes: (groc=pista olímpica tancada al públic no autoritzat, resta de colors segons el seu nivell anteriorment mencionat).

Mapa de tots els remuntadors: (Blanc=Telearrossegador, Taronja=Telecadira, Lila=Telecorda, Blau clar= Telecinta).

Mapa Conjunt: (Blanc=Telearrossegador, Taronja=Telecadira, Lila=Telecorda, Blau clar= Telecinta) (groc=pista olímpica tancada al públic no autoritzat, resta de colors segons el seu nivell anteriorment mencionat).